Nu är fibern igång

En vecka in i maj har det gjorts 182 fiberinstallationer hos våra medlemmar. Det är ca 60 % av antalet beställda installationer. Gruppavtalet med Telia är aktiverat för områdena 3, Kattunga, omr 4 Boda, omr 6 Prässebo gård – Lunneviken och omr 7 Prässebo C. En av de första att aktivera sin nya fiberanslutning var Evert Brandin.

Evert och hans hustru Carina bor i Göteborg under vintern men har även ett hus i Mjösundet i Prässebo. Som nybliven pensionär ser Evert fram emot att kunna tillbringa sommarhalvåret vid Vanderydsvattnet och han uppskattar verkligen att både kunna bo på landet och att nu även ha tillgång till stabil digital kommunikation. Jag tycker att föreningens gruppavtal med Telia är bra och jag önskar att jag även hade tillgång till detta i Göteborg säger Evert. Priset är lägre och bildkvaliteten är betydligt bättre än i min tidigare anslutning.

Innan installationen borrade Evert hål genom husgrunden och drog fiberpatchkabeln genom källaren. Han hjälpte även fler grannar med att borra. Från början hade Relacom inget fungerande bokningssystem för installationen men Evert träffade på montörerna hemma hos en granne och han bad dem komma hem och installera hos honom, vilket de gärna gjorde. Evert tycker att montörerna gjorde ett bra jobb.

Evert är nöjd med den information han fått genom Prässebo fiber och det var lätt att få igång routern men han tycker att Telias information om aktiveringsprocessen för anslutning av TV kunde varit bättre. Evert är tekniskt intresserad men inser att installationen kan vara en utmaning för många äldre. Tur att vi har barn och barnbarn som kan hjälpa oss äldre att utnyttja de nya möjligheterna med det digitala samhället säger Evert.